V misce smícháme tvaroh, vejce, sůl, pudink a přisypáváme dětskou krupici, až nám vznikne těsto trochu hustší než na bramboráky. Přes haluškovací síto, případně struhadlo s velkými otvory protlačíme do vroucí osolené vody. Vaříme asi 2 minuty, scedíme, promastíme máslem a na talířích přelijeme nadrobno nakrájenými jahodami smíchanými s cukrem a šlehačkou. Jahody si chystáme den dopředu a necháme je v ledničce, krásně to zhoustne.
Z másla a mouky připravíme světlou jíšku. Zalijeme ji vlažným vývarem, promícháme, přidáme koření a vaříme asi 30 minut…
více o Rajcatova polevka s ryzi
Brambory uvaříme ve slupce, necháme vychladnout, očistíme a na jemném struhadle nastrouháme. Přidáme mouku s práškem do…
více o Závin z bramborového těsta
Nakrájíme cibuli na kostičky a osmahneme ji lehce na oleji, přidáme mleté maso a koření a dusíme, až bude maso hotové. …
více o Zapékaná cuketa s mletým masem