Mouku prosijeme na vál, přidáme ostatní suroviny mimo marmelády a vypracujeme hladké vláčné těsto, které necháme cca 2 hodiny odpočinout v lednici. Z těsta vyválíme plát silný asi 3 mm a vykrajujeme požadované tvary, např. hvězdičky. U poloviny vykrojíme ve středu menší tvar. Opatrně přeneseme na plech a pečeme při cca 160 °C dorůžova. Vychladlé slepujeme marmeládou. Při použití dia marmelády jsou hvězdičky vhodné i pro diabetiky.
Cukroví je vláčné, ihned měkké, ale hlídejte ho při pečení – chová se téměř jako listové a nabyde.
Očistíme si jeden vetší květák, syrový ho nastrouháme do mísy na větších očkách. Přidáme 2 žloutky, ochutíme vegetou,…
více o Květákové placky (karbanátky)
Vše smíchat dohromady, nalít do lahve a užít si pěkné Vánoce!
Je možné část Salka vyměnit za pikao, nebo Tatra mléko…
více o Vaječný likér snadno a rychle
cukr,med,heru,vejce,mléko a sodu dáme do hrnce a za stálého míchání vaříme cca 3 minuty. Až to začne bublat odstavíme a…
více o Medovník pro mlsný jazýček
Řepu oloupeme, nakrájíme na plátky a dáme na máslo se šalotkou, taktéž nakrájenou na kolečka. Pak zalijeme pomerančovým…
více o Červená řepa jako příloha
Plátky toastu si položíme na plech vyložený papírem na pečení a posypeme sýrem. Pečeme na 200 stupňů dozlatova.
Cibuli…
více o Francouzská cibulačka IV.