Mouku prosijeme na vál, přidáme ostatní suroviny mimo marmelády a vypracujeme hladké vláčné těsto, které necháme cca 2 hodiny odpočinout v lednici. Z těsta vyválíme plát silný asi 3 mm a vykrajujeme požadované tvary, např. hvězdičky. U poloviny vykrojíme ve středu menší tvar. Opatrně přeneseme na plech a pečeme při cca 160 °C dorůžova. Vychladlé slepujeme marmeládou. Při použití dia marmelády jsou hvězdičky vhodné i pro diabetiky.
Cukroví je vláčné, ihned měkké, ale hlídejte ho při pečení – chová se téměř jako listové a nabyde.
Z bílků ušleháme sníh. Nastrouhanou cuketu smícháme se všemi ostatními ingrediencemi, dle chuti můžeme přidat i další …
více o Zapečená cuketa s uzeninou
Anglickou slaninu nakrájenou na silnější plátky (nejlépe z Billa) nakrájíme na pruhy dle chuti. 1/4 orestujeme opepřené…
více o Špagety Carbonara – snadno