Mouku prosijeme na vál, přidáme ostatní suroviny mimo marmelády a vypracujeme hladké vláčné těsto, které necháme cca 2 hodiny odpočinout v lednici. Z těsta vyválíme plát silný asi 3 mm a vykrajujeme požadované tvary, např. hvězdičky. U poloviny vykrojíme ve středu menší tvar. Opatrně přeneseme na plech a pečeme při cca 160 °C dorůžova. Vychladlé slepujeme marmeládou. Při použití dia marmelády jsou hvězdičky vhodné i pro diabetiky.
Cukroví je vláčné, ihned měkké, ale hlídejte ho při pečení – chová se téměř jako listové a nabyde.
Maso naklepeme, okraje nařízneme, osolíme a jemně poprášíme zázvorem. Rychle opečeme z obou stran na rozpáleném oleji.…
více o Vepřové plátky pana nadlesního
Z oleje, česneku a koření (já používám drcený pepř, trošku chilli, koriandr a drcený kmín) připravíme marinádu, kotlety…
více o Božské vepřové kotletky
Sýr rozkrájíme na menší kousky, přidáme pomazánkové máslo a lžíci mléka. Potom podle chuti přisolíme a utřeme hladkou…
více o Chuťovky s jemnou pomazánkou
V míse si připravíme podoubnou směs jako na sekanou: mleté maso, 2-3 lžičky soli, pepř, koření na mleté maso a česnek…
více o Zapečená cuketa s mletým masem