Mouku prosijeme na vál, přidáme ostatní suroviny mimo marmelády a vypracujeme hladké vláčné těsto, které necháme cca 2 hodiny odpočinout v lednici. Z těsta vyválíme plát silný asi 3 mm a vykrajujeme požadované tvary, např. hvězdičky. U poloviny vykrojíme ve středu menší tvar. Opatrně přeneseme na plech a pečeme při cca 160 °C dorůžova. Vychladlé slepujeme marmeládou. Při použití dia marmelády jsou hvězdičky vhodné i pro diabetiky.
Cukroví je vláčné, ihned měkké, ale hlídejte ho při pečení – chová se téměř jako listové a nabyde.
V horké lázni si roztopíme čokoládu a tuk (horká lázeň je hrnec s vodou, ve kterém je menší hrnec, kam si dáme čokoládu…
více o Piškotové dezertíky na špejli
Omyté jahody zbav stopky, vlož do mixéru , přidej zmrzlinu , cukr a polovinu mléka. Vše rozmixuj , dolij mléko a ještě…
více o Zmrzlinový koktejl s jahodami