V míse smícháme všechny přísady. Mouku přidáváme nakonec dle konzistence těsta, nesmí se lepit. Těsto vykrajujeme lžící namočenou v horké vodě. Uděláme placičku, do které dáme jahodu či jiné ovoce. Tvoříme menší knedlíky, které vaříme asi 10 minut ve vroucí osolené vodě. Hotové knedlíky podáváme posypané dle chuti – cukrem, strouhankou nebo nastrouhaným perníkem a polité máslem.
Je to výborný recept pro ty, kteří mají v létě na zahrádce hodně jahod. Knedlíky jsou výborné a vláčné. Ovoce můžeme samozřejmě obměňovat – broskve nebo meruňky jsou také skvělé.
Smícháme vejce, jogurt, tvaroh, přidáme pudink, cukr, sůl. Zamícháme a podle potřeby přidáme dětskou krupici smíchanou…
více o Jogurtové knedlíky s jahodami
V misce smícháme tvaroh, vejce, sůl, pudink a přisypáváme dětskou krupici, až nám vznikne těsto trochu hustší než na…
více o Tvarohové halušky s jahodami
Uvařený kapustový list pomažeme kremžskou hořčicí a poklademe plátkem šunky a plátkem sýra, na to dáme kousek rajčete a…
více o Smažené kapustové listy
Rozmrazíme sekanou a dáme vařit rýži. Na oleji zesklovatíme cibuli nakrájenou na jemno, vymáčkneme do ní sekanou z toho…
více o Rizoto s kuřecí sekanou
Bůček se sýry a solí propracujeme a dáme do skleňené nebo porcelánové misky. Do směsi uděláme dolíky, zalijeme je pivem…
více o Mletý bůček se směsí sýrů
Brambory nakrájíme na plátky a skládáme je do vymaštěného pekáčku střídavě s nakrájenou cibulí. Do smetany vmícháme sůl…
více o Smetanové brambory – příloha