V míse smícháme všechny přísady. Mouku přidáváme nakonec dle konzistence těsta, nesmí se lepit. Těsto vykrajujeme lžící namočenou v horké vodě. Uděláme placičku, do které dáme jahodu či jiné ovoce. Tvoříme menší knedlíky, které vaříme asi 10 minut ve vroucí osolené vodě. Hotové knedlíky podáváme posypané dle chuti – cukrem, strouhankou nebo nastrouhaným perníkem a polité máslem.
Je to výborný recept pro ty, kteří mají v létě na zahrádce hodně jahod. Knedlíky jsou výborné a vláčné. Ovoce můžeme samozřejmě obměňovat – broskve nebo meruňky jsou také skvělé.
Smícháme vejce, jogurt, tvaroh, přidáme pudink, cukr, sůl. Zamícháme a podle potřeby přidáme dětskou krupici smíchanou…
více o Jogurtové knedlíky s jahodami
V misce smícháme tvaroh, vejce, sůl, pudink a přisypáváme dětskou krupici, až nám vznikne těsto trochu hustší než na…
více o Tvarohové halušky s jahodami
Bílky ušleháme zvlášť, dáme nad páru a vmícháme cukr, ořechy, strouhanku a kakao. Mícháme, až je směs horká, odstavíme,…
více o Pařížské rohlíčky od Dáši
Do dortové formy na dno naskládejte bebečka, aby zakryly dno (možno i nalámat do děr). Z mléka (nemusí být celé dvě…
více o Přepychový kalorický orgasmus
Jablka oloupeme a nahrubo nastrouháme, dáme do kastrolu, přidáme cukr, čokoládu, kakao a trochu vody. Uvedeme do varu a…
více o Štrúdlík s jablečnou nutelou
Všechny suroviny používáme syrové. Jejich množství závisí na velikosti remosky.
Brambory, cibuli, rajčata a česnek…
více o Zapečená brokolice do remosky