V míse smícháme všechny přísady. Mouku přidáváme nakonec dle konzistence těsta, nesmí se lepit. Těsto vykrajujeme lžící namočenou v horké vodě. Uděláme placičku, do které dáme jahodu či jiné ovoce. Tvoříme menší knedlíky, které vaříme asi 10 minut ve vroucí osolené vodě. Hotové knedlíky podáváme posypané dle chuti – cukrem, strouhankou nebo nastrouhaným perníkem a polité máslem.
Je to výborný recept pro ty, kteří mají v létě na zahrádce hodně jahod. Knedlíky jsou výborné a vláčné. Ovoce můžeme samozřejmě obměňovat – broskve nebo meruňky jsou také skvělé.
Smícháme vejce, jogurt, tvaroh, přidáme pudink, cukr, sůl. Zamícháme a podle potřeby přidáme dětskou krupici smíchanou…
více o Jogurtové knedlíky s jahodami
V misce smícháme tvaroh, vejce, sůl, pudink a přisypáváme dětskou krupici, až nám vznikne těsto trochu hustší než na…
více o Tvarohové halušky s jahodami
Do části vlažného mléka rozmícháme trochu mouky, přisladíme 1 lžící cukru a rozdrobíme droždí - necháme vzejít kvásek. …
více o Cukrářská vánočka (mazanec)
Koleno vaříme hodinu ve slané vodě s bobkovým listem a novým kořením. Po vyjmutí uděláme do kůže pár podélných zářezů…
více o Pečené koleno v pivní marinádě
Smíchejte meruňkový džem s hořčicí a tymiánem a touto směsí potřete kuře cca 20 minut před jeho dopečením. Hořčice s…
více o „Meruňkové“ kuře po anglicku