V míse smícháme všechny přísady. Mouku přidáváme nakonec dle konzistence těsta, nesmí se lepit. Těsto vykrajujeme lžící namočenou v horké vodě. Uděláme placičku, do které dáme jahodu či jiné ovoce. Tvoříme menší knedlíky, které vaříme asi 10 minut ve vroucí osolené vodě. Hotové knedlíky podáváme posypané dle chuti – cukrem, strouhankou nebo nastrouhaným perníkem a polité máslem.
Je to výborný recept pro ty, kteří mají v létě na zahrádce hodně jahod. Knedlíky jsou výborné a vláčné. Ovoce můžeme samozřejmě obměňovat – broskve nebo meruňky jsou také skvělé.
Smícháme vejce, jogurt, tvaroh, přidáme pudink, cukr, sůl. Zamícháme a podle potřeby přidáme dětskou krupici smíchanou…
více o Jogurtové knedlíky s jahodami
V misce smícháme tvaroh, vejce, sůl, pudink a přisypáváme dětskou krupici, až nám vznikne těsto trochu hustší než na…
více o Tvarohové halušky s jahodami
Kuře naporcujeme, osolíme, uložíme na pekáč, přidáme oloupaná a na plátky nakrájená jablka, máslo a na plátky nakrájený…
více o Kuře na česneku s jablky
Těsto: šlehat vejce s cukrem a špetkou soli, přidat olej. Pak mouku s prdopečem současně s mlékem. Promíchat
Do velké…
více o Francouzský hruškový koláč
Smetanu, vejce a olej rozmícháme v misce. Přidáme mouku, cukr, prášek do pečiva a řádně promícháme do řídkého, hladkého…
více o Rychlá buchta z kysané smetany