Zpracujeme těsto a necháme odležet v lednici 2–3 hodiny. Potom plníme ovocem. S těstem se velice dobře pracuje a je voňavé. Vaříme asi 6–7 minut. Jak vyplavou, měly by být hotové.
Pokud zvolíte opraženou strouhanku: 100 g strouhanky a 50 g másla, opražíme dozlatova, přidáme 2 lžíce cukru a 1 lžičku skořice.
Tvaroh, máslo a vajíčka dobře prošleháme a přidáme mouku.
Uhněteme těsto a necháme 10 minut odpočinout.
Z těsta uválíme…
více o Tvarohové knedlíky z vaničky
Na vále zpracujeme tvaroh, mouku, vejce a sůl ve vláčné těsto. Rozkrájíme na stejně velké kousky a do každého zabalíme…
více o Tvarohové knedlíky s meruňkami
Dlouho jsem dotvářel pizzu k obrazu svému, tak jak mi utkvěla v paměti, když jsem ji jedl v Itálii. A myslím, že jsem…
více o Pizza (těsto lze i zamrazit)
Z mouky, cukrů, tuku,žloutku a citronové kůry vypracujeme hladké těsto, které necháme nejlépe do druhého dne v chladu…
více o Paličkové cukroví – linecké
Marináda na 2-3 krkovice:
- 1 cibule
- 1 strožek česneku
- 3 lžíce hořčice
- 1 dl piva ( desítku, 12 je moc hořká)
…
více o Krkovice v pivu podle Terči
Kuřecí prsíčka nakrájíme na nudličky a ponoříme je do misky s olejem. Postupně přidáváme všechny ingredience a nakonec…
více o Kuřecí kousky na medu a kari