Tvarohové nočky s omáčkou ze špenátu a nivy

3.5

hodnoceno: 4
Příprava: neuvedeno
Porce: neuvedeno
Kalorie: neuvedeno

Suroviny

  • Na noky
    • sůl
    • 2
      lžíce olivový olej
    • 1
      ks vejce
    • 4
      lžíce hrubá mouka cca, podle hustoty tvarohu
    • 250
      g měkký tvaroh libovolný obsah tuku
  • Na omáčku
    • 2
      česnek 1–2
    • 0,3
      masox
    • mléko
    • 300
      ml šlehačka nebo 250 ml + 50 ml mléka
    • 250
      g špenát mražený – sekaný
    • 150
      g sýr niva
    • 0,5
      lžička oregáno oregano nebo bazalka

Postup přípravy receptu

  • Z tvarohu slijeme přebytečnou vodu a smícháme s ostatními přísadami. Mouku přidáváme opatrně po lžících za pilného hnětení, správně husté těsto lze tvarovat prsty a drží tvar. Trpělivější mohou tvarovat malé knedlíčky o průměru 2–3 cm, my línější vyválíme válečky o tloušťce 2 cm a krájíme je po cca 1 cm nožem. Poté je vložíme do osolené vroucí vody o objemu minimálně 2 l a vaříme za občasného míchání cca 8 minut. Hotové nočky plavou.
  • Na rozmražený špenát nadrobíme masox a mícháme na středním ohni do vyvaření přebytečné vody. Poté zalijeme šlehačkou, do které jsme nastrouhali Nivu. Přidáme česnek a povaříme do rozpuštění Nivy. Pokud je omáčka příliš hustá, zředíme ji mlékem. Po ukončení varu přisypeme oregano (čerstvé či sušené).
  • Omáčku nalijeme na nočky a můžeme podávat. Do omáčky lze přidat osolená, opepřená a osmahnutá kuřecí prsa nakrájená na kostky.

Podobné recepty

Doporučujeme

Další doporučené recepty: