Z tvarohu slijeme přebytečnou vodu a smícháme s ostatními přísadami. Mouku přidáváme opatrně po lžících za pilného hnětení, správně husté těsto lze tvarovat prsty a drží tvar. Trpělivější mohou tvarovat malé knedlíčky o průměru 2–3 cm, my línější vyválíme válečky o tloušťce 2 cm a krájíme je po cca 1 cm nožem. Poté je vložíme do osolené vroucí vody o objemu minimálně 2 l a vaříme za občasného míchání cca 8 minut. Hotové nočky plavou.
Na rozmražený špenát nadrobíme masox a mícháme na středním ohni do vyvaření přebytečné vody. Poté zalijeme šlehačkou, do které jsme nastrouhali Nivu. Přidáme česnek a povaříme do rozpuštění Nivy. Pokud je omáčka příliš hustá, zředíme ji mlékem. Po ukončení varu přisypeme oregano (čerstvé či sušené).
Omáčku nalijeme na nočky a můžeme podávat. Do omáčky lze přidat osolená, opepřená a osmahnutá kuřecí prsa nakrájená na kostky.
Na oleji orestujeme nakrájenou cibuli, přidáme mouku, chvíli restujeme, přisypeme papriku, přilijeme smetanu a tolik…
více o Paprikové brambory s okurkami
Nastrouhané vejce promícháme se sýrem a ochutíme troškou soli a nasekanou pažitkou.
Podáváme s celozrnným pečivem (60g)
více o Vajíčková pomazánka s pažitkou
Velkou cibuli nakrájíme najemno a na másle zpěníme. Přidáme nadrobno nakrájenou kořenovou zeleninu (dávám mraženou směs…
více o Dobrá zeleninová polévka