Z tvarohu slijeme přebytečnou vodu a smícháme s ostatními přísadami. Mouku přidáváme opatrně po lžících za pilného hnětení, správně husté těsto lze tvarovat prsty a drží tvar. Trpělivější mohou tvarovat malé knedlíčky o průměru 2–3 cm, my línější vyválíme válečky o tloušťce 2 cm a krájíme je po cca 1 cm nožem. Poté je vložíme do osolené vroucí vody o objemu minimálně 2 l a vaříme za občasného míchání cca 8 minut. Hotové nočky plavou.
Na rozmražený špenát nadrobíme masox a mícháme na středním ohni do vyvaření přebytečné vody. Poté zalijeme šlehačkou, do které jsme nastrouhali Nivu. Přidáme česnek a povaříme do rozpuštění Nivy. Pokud je omáčka příliš hustá, zředíme ji mlékem. Po ukončení varu přisypeme oregano (čerstvé či sušené).
Omáčku nalijeme na nočky a můžeme podávat. Do omáčky lze přidat osolená, opepřená a osmahnutá kuřecí prsa nakrájená na kostky.
Vypracujeme těsto, necháme v teple vykynout. Vyválíme, rádýlkem vykrajujeme obdélníčky, plníme nádivkou z bílého máku.…
více o Bratislavské rohlíčky s mákem
Mleté maso smícháme s kostičky cibule, prolisovaným česnekem a ostatním kořením, zakápneme sojovou omáčkou, popř. ještě…
více o Slavnostní plněný chleba
Piškoty necháme v sáčku a válečkem na těsto je rozdrtíme. Změklý tuk utřeme s moučkovým a vanilkovým cukrem do pěny a…
více o Velikonoční piškotová vajíčka