Z tvarohu slijeme přebytečnou vodu a smícháme s ostatními přísadami. Mouku přidáváme opatrně po lžících za pilného hnětení, správně husté těsto lze tvarovat prsty a drží tvar. Trpělivější mohou tvarovat malé knedlíčky o průměru 2–3 cm, my línější vyválíme válečky o tloušťce 2 cm a krájíme je po cca 1 cm nožem. Poté je vložíme do osolené vroucí vody o objemu minimálně 2 l a vaříme za občasného míchání cca 8 minut. Hotové nočky plavou.
Na rozmražený špenát nadrobíme masox a mícháme na středním ohni do vyvaření přebytečné vody. Poté zalijeme šlehačkou, do které jsme nastrouhali Nivu. Přidáme česnek a povaříme do rozpuštění Nivy. Pokud je omáčka příliš hustá, zředíme ji mlékem. Po ukončení varu přisypeme oregano (čerstvé či sušené).
Omáčku nalijeme na nočky a můžeme podávat. Do omáčky lze přidat osolená, opepřená a osmahnutá kuřecí prsa nakrájená na kostky.
Žloutky s cukrem šleháme metličkami cca 1 min. Přidáme rozemleté ořechy, dobře promícháme a lehce vmícháme sníh z bílků…
více o Oříšková roláda s tvarohem
Filé položíme v jedné vrstvě do pekáčku vymazaného tukem. Jogurt a bylinky s paprikou smícháme a filé směsí zalijeme.…
více o Rybí filé pečené s jogurtem
Syrové brambory oloupeme a nakrájíme na větší kusy, stejně tak maso a klobásy. Cibule na kolečka, slaninu na plátky a…
více o Sloní žrádlo na zahradní gril