Z tvarohu slijeme přebytečnou vodu a smícháme s ostatními přísadami. Mouku přidáváme opatrně po lžících za pilného hnětení, správně husté těsto lze tvarovat prsty a drží tvar. Trpělivější mohou tvarovat malé knedlíčky o průměru 2–3 cm, my línější vyválíme válečky o tloušťce 2 cm a krájíme je po cca 1 cm nožem. Poté je vložíme do osolené vroucí vody o objemu minimálně 2 l a vaříme za občasného míchání cca 8 minut. Hotové nočky plavou.
Na rozmražený špenát nadrobíme masox a mícháme na středním ohni do vyvaření přebytečné vody. Poté zalijeme šlehačkou, do které jsme nastrouhali Nivu. Přidáme česnek a povaříme do rozpuštění Nivy. Pokud je omáčka příliš hustá, zředíme ji mlékem. Po ukončení varu přisypeme oregano (čerstvé či sušené).
Omáčku nalijeme na nočky a můžeme podávat. Do omáčky lze přidat osolená, opepřená a osmahnutá kuřecí prsa nakrájená na kostky.
Nevykostěná kuřecí stehna omyjeme osolíme, potřeme grilovacím kořením. Obalíme v trojobalu. Vložíme do pekáče, aby se…
více o Kuřecí stehna v trojobalu
Nejprve si dáme jeden hrnek mléka do hrnce, necháme zahřát, mezitím si do druhého hrnku s mlékem rozpustíme puding a až…
více o Piškotový dort bez vaření
Krůtí prsa nakrájíme na 8 kusů, cibuli a česnek nakrájímé nadrobno, žampiony a rajčata na plátky, lístky petrželky…
více o Krůtí medailonky na rajčatech
Směs pro bramborové knedlíky rozmícháme s vodou, vejci a moukou, osolíme podle chuti a necháme 5 minut nabobtnat. Potom…
více o Bramborové koblížky se salámem