Z tvarohu slijeme přebytečnou vodu a smícháme s ostatními přísadami. Mouku přidáváme opatrně po lžících za pilného hnětení, správně husté těsto lze tvarovat prsty a drží tvar. Trpělivější mohou tvarovat malé knedlíčky o průměru 2–3 cm, my línější vyválíme válečky o tloušťce 2 cm a krájíme je po cca 1 cm nožem. Poté je vložíme do osolené vroucí vody o objemu minimálně 2 l a vaříme za občasného míchání cca 8 minut. Hotové nočky plavou.
Na rozmražený špenát nadrobíme masox a mícháme na středním ohni do vyvaření přebytečné vody. Poté zalijeme šlehačkou, do které jsme nastrouhali Nivu. Přidáme česnek a povaříme do rozpuštění Nivy. Pokud je omáčka příliš hustá, zředíme ji mlékem. Po ukončení varu přisypeme oregano (čerstvé či sušené).
Omáčku nalijeme na nočky a můžeme podávat. Do omáčky lze přidat osolená, opepřená a osmahnutá kuřecí prsa nakrájená na kostky.
Brambory umyjeme, každou zvlášť zabalíme do alobalu a vložíme do trouby, zvolna pečeme asi 45 minut. Nivu rozmačkáme…
více o Brambory se sýrovou náplní
Pekáč vymažeme máslem a poklademe na kolečka nakrájenou cibulí (hodně), na to poklademe již okořeněné kuře. Dáme péct.…
více o Francouzské kuře se sýrem
Maso smíchejte s 100g libovolného sýra dle vaší chuti (zkusila jsem Nivu nahrubo nastrouhanou, bylo to velice dobré), 2…
více o Ruské placičky podle Moniky
1. Dáme vařit penne.
2. Mezitím nakrájíme cibuli a šunku na kostičky.
3. Osmahneme cibuli na oleji a až bude cibule…
více o Penne se smetanovou omáčkou