2
Starý chleba namočíme přes noc, pak vymačkáme vodu, dáme do mísy a se zbylými přísadami uděláme těsto jako na… více o Chlebové placky
Brambory uvaříme ve slupce, necháme vychladnout a nastrouháme na jemném struhadle. Zelí dáme do misky se studenou vodou… více o Zelné placky
Mrkev nastrouháme na hrubém struhadle, přidáme sýr, vejce, mouku, smetanu, nadrobno nasekanou cibulku a promícháme.… více o Mrkvové placky
I méně zkušený houbař při hledání celkem bezpečně pozná, že to, na co právě kouká v trávě nebo… Celý článek
Bedly konečně rostou a možná se i vám podařilo najít plný košík těchto výborných hub.… Celý článek
Konečně jsme se dočkali a na některých místech houby rostou doslova jako po dešti. Najít se… Celý článek
Ať už preferujete lehká jídla, nebo máte rádi něco sytějšího, podzim je plný surovin, z nichž… Celý článek
Do pekárny vložíme tekuté, pak suché ingredience a zapneme pekárnu. Program: SPRINT nebo základní. více o Pšenično-žitný chléb
Zaděláme kvásek, přidáme zbylé suroviny a zpracujeme v těsto, dáme kynout. Rozválíme do dobře vymazané kulaté formy… více o Švestkový koláč s tvarohem
Rozehřejeme máslo, přidáme krupici a opražíme ji. Mezitím rozšleháme vejce, vlejeme na krupici a rozmícháme (udělají se… více o Rychlá krupicová polévka
Rozšťouchané brambory (nahrubo) a škvarky přidáme do mísy s moukou, ve které jsme udělali důlek, nadrobili do něj… více o Škvarkové placky pečené v kuse
Dáme si vařit těstoviny, dle vlastního výběru, podle návodu na vybraných těstovinách. Kuřecí prsa nakrájíme na… více o Těstoviny s kuřecím masem a sýrovou omáčkou
Krkovici vložíme do zapékací mísy, pekáčku s víkem či remosky. Osolíme, opepříme, ze všech stran pomažeme česnekem,… více o Pečená krkovice v česnekové krustě
Vejce uvaříme natvrdo, žloutek propasírujeme, vnitřek rohlíku namočíme do mléka a také propasírujeme. Přidáme olej,… více o Omáčka na francouzské brambory
Množství surovin záleží na počtu strávníků. Panenku si nakrájíme na plátky. Pokud máme plátky silnější, jemně je… více o Kořeněná panenka ve slanině
Na sádle osmahneme cibuli, přidáme kyselé zelí, lžíci cukru a pár minut podusíme. Přihodíme oloupané a na plátky… více o Šukrut
Korpus - žloutky ušleháme s cukrem moučkou a vanilkovým cukrem do pěny, potom přidáme vařící vodu a dál šleháme, až do… více o Vanilkovo-čokoládový dort
Změklé máslo, cukr, med, mléko, oranžádu a citronádu dáme na pánev a zlehka asi 15 minut povaříme. Pak přidáme mandle,… více o Florentinky
Hladkou mouku dáme do mísy, uděláme v ní důlek, do něj rozdrobíme droždí, přisypeme moučkový cukr, přilijeme decilitr… více o Kynuté máslové koláčky