Rozmícháme vejce se solí, přidáme cukr a krupičku. Vzhledem k tomu, že každý používá jiný tvaroh, se konzistence těsta může lišit, proto je třeba přidávat mouku a krupici, dokud těsto nebude pevnější (aby se dalo tvarovat a obalit v mouce). Obalíme v mouce a usmažíme.
Do trochy vlažného mléka rozdrobíme droždí a přidáme cukr a trochu mouky. Na teplém místě necháme vzejít kvásek. Do…
více o Vdolky s povidly a šlehačkou
Do litru vody přidáme půlku bujónu, nakrájený brambor na malé kostičky a nadrobno nasekané květákové růžičky, vše dáme…
více o Rychlá květáková polévka
Změklý tuk smícháme s moukou a zakysanou smetanou. Vypracujeme těsto, které necháme 1hod odpočinout v potravinové fólii…
více o Tvarohové šátečky ze zakysanky