Mouku smícháme s práškem do pečiva, prosijeme a osolíme. Přidáme měkký tvaroh, na kousky pokrájený tuk a vypracujeme vláčné těsto. Těsto vyválíme na plát 4 mm a rádýlkem pokrájíme malé čtverečky. Přeneseme je na tukem vymazaný plech a upečeme dozlatova. Ještě horké polštářky obalíme v cukru.
Zelí scedíme, překrájíme na drobnější kousky, smícháme s hladkou moukou, vejci, okořeníme kmínem, majoránkou, česnekem,…
více o Bramboráky z kyselého zelí
Z 0,5 kg hladké mouky, jednoho vejce, mléka a kvasnic uděláme kynuté těsto, do kterého navíc přidáme lžíci oleje a dáme…
více o Pončiky – Ukrajinské pirohy
Anglickou nakrájíme na kostičky a vložíme na rozpálenou pánvičku, přidáme na kostičky nakrájenou cibulku.
Když cibulka…
více o Slaná roláda z listového těsta