Mouku smícháme s práškem do pečiva, prosijeme a osolíme. Přidáme měkký tvaroh, na kousky pokrájený tuk a vypracujeme vláčné těsto. Těsto vyválíme na plát 4 mm a rádýlkem pokrájíme malé čtverečky. Přeneseme je na tukem vymazaný plech a upečeme dozlatova. Ještě horké polštářky obalíme v cukru.
Zelí dusíme zvolna s uzeným kolenem nebo nožičkami.V jiném kastrolu zpěníme na sádle cibuli, vložíme na ni na kostky…
více o Sedmihradské zelí (vrstvené)
Chléb nakrájejte na plátky a ty pak ručně natrhejte na kousky. Papriku vložte do kleští a buď na grilu, nebo přímo nad…
více o Chlebový salát Panzanella
Cibuli a anglickou slaninu pokrájíme na kostičky a společně orestujeme. Přidáme propláchnuté červené fazole (bez nálevu…
více o Bretaňský fazolový salát