Z mouky, cukru, změklého másla, vejce a prášku do pečiva vypracujeme těsto, které rozválíme. Válíme nejlépe přes potravinovou fólii, jinak se těsto lepí. Pokud se těsto drobí, přidáme ještě máslo. Na vymazený plech dáme vyválené těsto. Tvaroh rozmícháme s cukry, citronovou kůrou a žloutkem. Rozetřeme ho na rozválené těsto. Na tvaroh přijde ještě tzv. poklička. Na tu utřeme žloutky a cukr do pěny, přidáme sníh z bílků a vmícháme hrubou mouku (bez ní by se to rozteklo). Směs rozprostřeme na tvaroh. Pečeme ve vyhřáté troubě na 180 °C do zlatova.
Vodu s olejem a solí přivedeme k varu, přisypeme mouku a za stálého míchání vaříme, až se hmota nelepí na vařečku, po…
více o Větrníčky se slanou náplní
Lilek oloupeme, nakrájíme na kostičky a podusíme na cibuli. Přidáme nakrájená rajčata, česnek, provensálské koření a…
více o Lilková omáčka na těstoviny
Hermelín nastrouháme na hrubém struhadle nebo nakrájíme na malé kostičky, přidáme tatarku nebo majonézu a nadrobno…
více o Rychlá hermelínová pomazánka
Buľvy repy nakrájame na veľmi tenké plátky. V kastróliku zmiešame ocot s cukrom a vodou a spoločne privedieme k varu.…
více o Carpaccio z červenej repy