Z mouky, cukru, změklého másla, vejce a prášku do pečiva vypracujeme těsto, které rozválíme. Válíme nejlépe přes potravinovou fólii, jinak se těsto lepí. Pokud se těsto drobí, přidáme ještě máslo. Na vymazený plech dáme vyválené těsto. Tvaroh rozmícháme s cukry, citronovou kůrou a žloutkem. Rozetřeme ho na rozválené těsto. Na tvaroh přijde ještě tzv. poklička. Na tu utřeme žloutky a cukr do pěny, přidáme sníh z bílků a vmícháme hrubou mouku (bez ní by se to rozteklo). Směs rozprostřeme na tvaroh. Pečeme ve vyhřáté troubě na 180 °C do zlatova.
Z mléka, pudinkového prášku a vanilkového cukru uvaříme hustý pudink. Dáme vychladit. Během chlazení občas zamícháme,…
více o Pudinkovo-tvarohový pohár
Vejce ušleháme se solamylem a ostatními přísadami. Do těstíčka naložíme naklepané řízky a necháme uležet do druhého dne…
více o Řízky v těstíčku Stella
1. smíchat sypké suroviny v misce č. 1 (mouka, čokoláda, ořechy, sůl, prášek do pečiva)
2. v misce č. 2 vyšlehat máslo…
více o Bábovka, kterou si zamilujete