Z mouky, cukru, změklého másla, vejce a prášku do pečiva vypracujeme těsto, které rozválíme. Válíme nejlépe přes potravinovou fólii, jinak se těsto lepí. Pokud se těsto drobí, přidáme ještě máslo. Na vymazený plech dáme vyválené těsto. Tvaroh rozmícháme s cukry, citronovou kůrou a žloutkem. Rozetřeme ho na rozválené těsto. Na tvaroh přijde ještě tzv. poklička. Na tu utřeme žloutky a cukr do pěny, přidáme sníh z bílků a vmícháme hrubou mouku (bez ní by se to rozteklo). Směs rozprostřeme na tvaroh. Pečeme ve vyhřáté troubě na 180 °C do zlatova.
Maso omyjeme, prošpikujeme nudličkami párků, osolíme a opepříme. Cibuli nakrájenou nadrobno osmažíme na oleji, maso na…
více o Frankfurtská hovězí pečeně
Kotletky očistíme od viditelného tuku, osolíme, opepříme a vložíme do pekáče. Podlejeme trochou vroucí vody, přikryjeme…
více o Jehněčí kotletky s petrželkou
Z mouky, tří vajec a několika lžic vody připravíme tuhé nudlové těsto. Uhněteme je, necháme chvíli odležet, potom těsto…
více o Zapečené flíčky se šunkou