Z mouky, cukru, změklého másla, vejce a prášku do pečiva vypracujeme těsto, které rozválíme. Válíme nejlépe přes potravinovou fólii, jinak se těsto lepí. Pokud se těsto drobí, přidáme ještě máslo. Na vymazený plech dáme vyválené těsto. Tvaroh rozmícháme s cukry, citronovou kůrou a žloutkem. Rozetřeme ho na rozválené těsto. Na tvaroh přijde ještě tzv. poklička. Na tu utřeme žloutky a cukr do pěny, přidáme sníh z bílků a vmícháme hrubou mouku (bez ní by se to rozteklo). Směs rozprostřeme na tvaroh. Pečeme ve vyhřáté troubě na 180 °C do zlatova.
Z kvasnic, cukru, mléka necháme vzejít kvásek, a vypracujeme těsto. Necháme vykynout. Těsto rozdělíme na pět bochánků a…
více o Martiny – martinské rohlíky
Misku vyložíme potravinovou fólií. Dětské sušenky nadrobíme a smícháme s troškou rozpuštěného másla. Tuto drobenku dáme…
více o Batolecí ovocný cheesecake
Rohlíky jemně pokrájíme a pocákáme je mlékem. Potom do nich vlijeme vejce, dochutíme troškou vegety (solí), promícháme…
více o Obložený rohlíkový koláč