Do 1/2 l vody vsypeme pudinkový prášek s cukrem a vaříme asi 2 minuty. Do vlažné hmoty přišleháme tvaroh a želatinu, kterou si připravíme dle návodu, celkem by to mělo být asi 3 dl. Přidáme krájené ovoce a vlijeme do chlebíčkové formy. Necháme do druhého dne ztuhnout. Tento dezert má vysoký obsah bílkovin, je téměř bez tuku a je lehce stravitelný jak pro děti, tak i pro nemocné.
Na kousky pokrájenou cibuli osmahneme na 25 gramech másla. Jakmile zesklovatí, přidáme pokrájené žampiony (kostičky,…
více o Žampionová omáčka s cibulí
Na těstíčko spolu prošlehejte mouku, prášek do pečiva, podmáslí a vejce. Vmíchejte petržel a osolte. Olej rozehřejte ve…
více o Křupavé cibulové kroužky
Začneme přípravou majonézy a to tak, že ručním šlehačem vyšleháme na nejvyšší stupeň 2 žloutky se 150 ml oleje (musejí…
více o Opravdu domácí tatarská omáčka