Z mouky a dalších ingrediencí vypracujeme vláčné těsto, které se nelepí. Mouku dosypeme podle velikosti vajec a těsto dáme na cca 30 minut odpočinout do lednice.
Pak těsto rukou vymačkáme do trochu menšího hlubokého plechu vymazaného máslem tak, aby byly i okraje na prst vysoké.
Náplň ušleháme v míse, je tekutá. Nalijeme ji na těsto a pečeme na 180 stupňů cca 30–35 minut.
Mezitím si vyšleháme sníh, který natřeme na předpečené těsto a dáme zpět do trouby. Dopečeme, dokud nemá sníh zlatavou barvu. Posypeme skořicovým cukrem smíchaným s trochou kakaa a skořicí.
Z uvedených přísad zpracujeme těsto, které necháme 30 minut odpočinout v chladu. Těsto rozválíme a dáme na vymazaný…
více o Rebarborový koláč se sněhem
Povidla rozvaříme s 200 ml vody, přidáme koření a lžíci strouhanky a vaříme do zhoustnutí. Ořechy umeleme a smícháme s…
více o Nákyp s povidly a ořechy
Mrkev nastrouháme nahrubo, dáme do kastrolku, podlijeme trochou vody(12 lžic) a 5 minut podusíme. Pak přisypeme kokos,…
více o Kokosovo-mrkvový zlatý koláč
Čočku namočíme tak na 2 hodiny a ve stejné vodě dáme vařit s novým kořením, pepřem, bobkovým listem a solí. Po změknutí…
více o Čočková polévka podle Romany