Z mouky a dalších ingrediencí vypracujeme vláčné těsto, které se nelepí. Mouku dosypeme podle velikosti vajec a těsto dáme na cca 30 minut odpočinout do lednice.
Pak těsto rukou vymačkáme do trochu menšího hlubokého plechu vymazaného máslem tak, aby byly i okraje na prst vysoké.
Náplň ušleháme v míse, je tekutá. Nalijeme ji na těsto a pečeme na 180 stupňů cca 30–35 minut.
Mezitím si vyšleháme sníh, který natřeme na předpečené těsto a dáme zpět do trouby. Dopečeme, dokud nemá sníh zlatavou barvu. Posypeme skořicovým cukrem smíchaným s trochou kakaa a skořicí.
Z uvedených přísad zpracujeme těsto, které necháme 30 minut odpočinout v chladu. Těsto rozválíme a dáme na vymazaný…
více o Rebarborový koláč se sněhem
Všechny suroviny na těsto dobře promícháme a nalejeme na dobře vymazaný a vysypaný plech a dáme péct na 170-160 °C, cca…
více o Ořechovo-ananasová buchta