3.25
Krupici rozmícháme v trošce studeného mléka, vlijeme ji do zbylého vařícího mléka a pečlivě mícháme ode dna asi 20… více o Krupicová kaše se sněhem
Z uvedených přísad zpracujeme těsto, které necháme 30 minut odpočinout v chladu. Těsto rozválíme a dáme na vymazaný… více o Rebarborový koláč se sněhem
Máslo rozehřejeme v hrnečku na mírném ohni a 3 lžíce vlejeme do pekáčku ve kterém budeme pokrm zapékat, abychom ho… více o Jablková žemlovka se sněhem
Podzim přináší nejen barevné listí a chladnější večery, ale také bohatou úrodu chutných a… Celý článek
Špagetová dýně sice není tak populární jako hokkaidó, máslová nebo muškátová dýně, o to víc… Celý článek
Českou klasiku v podobě karbanátků z mletého masa s vařenými bramborami, cibulí a hořčicí zná… Celý článek
Když krájíte do bochníku chleba, nejspíš nečekáte, že na vás zpod kůrky vykoukne smajlík nebo… Celý článek
Smícháme ingredience na glazuru, přivedeme do bodu varu a necháme vychladnout. Připravíme si těsto - vyšleháme máslo s… více o Kokosové řezy z Kapského města
Dáme vařit maso v bujonu. Usmažíme palačinky z polohrubé mouky, vajec, vody, mléka a soli na rozpáleném oleji a hotové… více o Palačinky plněné kuskusem
Z mouky, másla, smetany, moučkového cukru, droždí a špetky soli vytvoříme těsto a necháme kynout. Mezitím vytvoříme… více o Plněné rohlíky – mandlové nebo ořechové
Kuřecí řízky pokrájíme na kostičky a smícháme s nastrouhanou nivou (lepší najemno, ale záleží na Vás). Tuto směs… více o Vynikající a rychlé kuřecí placičky s nivou
Vše smýcháme dohromady do hladka Pánev necháme rozpálit - potřeme s mašlovačkou olejem a nalijeme těsto krátce s obou… více o Výborné palačinky
Nejdříve si připravte chilli sirup. Cukr s vodou a pokrájenou chilli papričkou (nebo papričkami - dle chuti) vložte do… více o Margarita z červeného pomeranče s chilli
Mrkev a celer nastrouháme, přidáme majonézu, osolíme, opepříme, přidáme citrónovou šťávu a nakonec trochu osladíme. … více o Zeleninová pomazánka
*Množství surovin je na formu 20cm širokou. Perníky nakrájíme na plátky široké cca 1cm,které naskládáme vedle sebe do… více o Perník z perníků – nepečený
Omytou a očištěnou zeleninu nakrájíme na malé kostičky. Na rozehřátém oleji necháme zesklovatět cibuli, přidáme mrkev,… více o Italská omáčka
Arašídy (mohou a nemusí být solené) najemno nameleme. Je více variant, co k nim přidat. Buď tam dáme trochu másla.… více o Arašídová pomazánka – slaná
Čočku jsem si přes noc namočila. Následující den jsem slila vodu, zalila novou, přidala bobkový list, tymián a dala… více o Talianska šošovicová polievka
Kapustu opereme, na tenké nudličky nakrájenou dáme udusiti za občasného podlévání vodou. Změklou kapustu necháme… více o Kapustové karbanátky se zázvorem