Z mouky a dalších ingrediencí vypracujeme vláčné těsto, které se nelepí. Mouku dosypeme podle velikosti vajec a těsto dáme na cca 30 minut odpočinout do lednice.
Pak těsto rukou vymačkáme do trochu menšího hlubokého plechu vymazaného máslem tak, aby byly i okraje na prst vysoké.
Náplň ušleháme v míse, je tekutá. Nalijeme ji na těsto a pečeme na 180 stupňů cca 30–35 minut.
Mezitím si vyšleháme sníh, který natřeme na předpečené těsto a dáme zpět do trouby. Dopečeme, dokud nemá sníh zlatavou barvu. Posypeme skořicovým cukrem smíchaným s trochou kakaa a skořicí.
Z uvedených přísad zpracujeme těsto, které necháme 30 minut odpočinout v chladu. Těsto rozválíme a dáme na vymazaný…
více o Rebarborový koláč se sněhem
Brambory oloupeme a nastrouháme. Přidáme pokrájené vymačkané zelí, osolíme, posypeme moukou a vypracujeme těsto. Ihned…
více o Bramborové lokše s povidlím
Čokoládu Margot nastrouháme na jemném struhladle. Vejce rozklepneme, oddělíme žloutky od bílků a z bílků ušleháme tuhý…
více o Moučník z čokolády Margot
Veku nakrájíme na plátky. Máslo, česnek se solí a nakrájenou zelenou petrželkou utřeme do pěny a potřeme plátky veky z…
více o Australský česnekový chléb