Z mouky a dalších ingrediencí vypracujeme vláčné těsto, které se nelepí. Mouku dosypeme podle velikosti vajec a těsto dáme na cca 30 minut odpočinout do lednice.
Pak těsto rukou vymačkáme do trochu menšího hlubokého plechu vymazaného máslem tak, aby byly i okraje na prst vysoké.
Náplň ušleháme v míse, je tekutá. Nalijeme ji na těsto a pečeme na 180 stupňů cca 30–35 minut.
Mezitím si vyšleháme sníh, který natřeme na předpečené těsto a dáme zpět do trouby. Dopečeme, dokud nemá sníh zlatavou barvu. Posypeme skořicovým cukrem smíchaným s trochou kakaa a skořicí.
Z uvedených přísad zpracujeme těsto, které necháme 30 minut odpočinout v chladu. Těsto rozválíme a dáme na vymazaný…
více o Rebarborový koláč se sněhem
Maso osolíme, prudce opečeme na rozehřátém tuku a vyndáme. Na tuku osmažíme na plátky (!) nakrájenou cibuli, zaprášíme…
více o Bratislavské plecko pro Aničku
Čočku propláchneme a dáme namočit do studené vody (stačí 1-2 hodiny). Pak ji v téže vodě uvaříme doměkka. Ponecháme v…
více o Pikantní čočka s kuřecím masem
Ředkvičky nakrájíme na velmi jemné plátky, vejce oloupeme, rozpůlíme a vyjmeme žloutky. Utřeme je s majonézou, lehce…
více o Jarní ředkvičková pochoutka