Tvaroh smícháme s moukou, Herou a práškem do pečiva. Zpracujeme na válu v hladké těsto, dáme do ledničky na 1/2 hodiny. Pak vyválíme obdélník asi 2 mm silný, rozdělíme rádýlkem na čtverce (asi 8 mm) a dáme na to náplň. Rohy vytáhneme, spojíme do šátečků nebo obálek a povrch potřeme vejcem. Plech namažeme tukem a vypláchneme studenou vodou. Dáme na něj šátečky. Pečeme rychle v předehřáté troubě při teplotě 200 °C.
Změklý tuk smícháme s moukou a zakysanou smetanou. Vypracujeme těsto, které necháme 1 hodinu odpočinout v potravinové…
více o Tvarohové šátečky ze zakysanky
Hlávkové zelí omyjeme a natrháme na menší listy do salátové mísy. Mezitím uvaříme dvě brambory a tři vejce natvrdo. Do…
více o Salát od Středozemního moře
Syrové brambory oloupeme a nakrájíme na větší kusy, stejně tak maso a klobásy. Cibule na kolečka, slaninu na plátky a…
více o Sloní žrádlo na zahradní gril
Čočku jsem si přes noc namočila. Následující den jsem slila vodu, zalila novou, přidala bobkový list, tymián a dala…
více o Talianska šošovicová polievka
Uzené maso si uvaříme doměkka ve slané vodě. Pak odkostíme, maso pokrájíme a vývar přecedíme.
Kroupy si uvaříme zvlášť…
více o Uzená polévka s kroupami