Tvaroh smícháme s moukou, Herou a práškem do pečiva. Zpracujeme na válu v hladké těsto, dáme do ledničky na 1/2 hodiny. Pak vyválíme obdélník asi 2 mm silný, rozdělíme rádýlkem na čtverce (asi 8 mm) a dáme na to náplň. Rohy vytáhneme, spojíme do šátečků nebo obálek a povrch potřeme vejcem. Plech namažeme tukem a vypláchneme studenou vodou. Dáme na něj šátečky. Pečeme rychle v předehřáté troubě při teplotě 200 °C.
Změklý tuk smícháme s moukou a zakysanou smetanou. Vypracujeme těsto, které necháme 1 hodinu odpočinout v potravinové…
více o Tvarohové šátečky ze zakysanky
Oloupané brambory a vejce nastrouháme na hrubém struhadle, okurky na jemném, cibuli najemno nakrájíme, přidáme hořčici,…
více o Chlebíčky z mléčného baru
Syrové brambory oloupeme a nakrájíme na větší kusy, stejně tak maso a klobásy. Cibule na kolečka, slaninu na plátky a…
více o Sloní žrádlo na zahradní gril
Rozehřejeme máslo, přidáme krupici a opražíme ji. Mezitím rozšleháme vejce, vlejeme na krupici a rozmícháme (udělají se…
více o Rychlá krupicová polévka
Z mouky, cukrů, tuku,žloutku a citronové kůry vypracujeme hladké těsto, které necháme nejlépe do druhého dne v chladu…
více o „Paličkové" linecké cukroví