Tvaroh smícháme s moukou, Herou a práškem do pečiva. Zpracujeme na válu v hladké těsto, dáme do ledničky na 1/2 hodiny. Pak vyválíme obdélník asi 2 mm silný, rozdělíme rádýlkem na čtverce (asi 8 mm) a dáme na to náplň. Rohy vytáhneme, spojíme do šátečků nebo obálek a povrch potřeme vejcem. Plech namažeme tukem a vypláchneme studenou vodou. Dáme na něj šátečky. Pečeme rychle v předehřáté troubě při teplotě 200 °C.
Změklý tuk smícháme s moukou a zakysanou smetanou. Vypracujeme těsto, které necháme 1 hodinu odpočinout v potravinové…
více o Tvarohové šátečky ze zakysanky
Toto množství je na jeden dort, doma ale dělám 2 naráz. Jednak protože se jeden rychle sní a dělat z dvojité dávky je i…
více o Mandlový dort s meruňkami
Na rozpáleném tuku osmažíme cibuli. Přidáme na kostky pokrájené maso (hovězí, vepřové, drůbeží), které jsme osolili a…
více o Hovězí s hlívou na hořčici
Plátky toastu si položíme na plech vyložený papírem na pečení a posypeme sýrem. Pečeme na 200 stupňů dozlatova.
Cibuli…
více o Francouzská cibulačka IV.