Zaděláme těsto smícháním tvarohu, mouky, tuku. Rozválíme na plát cca 3–5 mm silný. Vykrojíme čtverečky cca 6×6 cm.
Dáme lžičku marmelády, přeložíme do trojúhelníku, dobře utěsníme.
Pečeme na suchém plechu dorůžova.
Ještě horké obalíme ve směsi moučkového a vanilkového cukru.
Když dáme místo tvarohu jakýkoliv tavený sýr, můžeme z těsta vykrajovat tyčinky, či malé tvary, potřít vajíčkem a posypam kmínem, sýrem, solí, sezamem apod.
Pečivo namočíme do studené vody. Zelí očistíme a košťál vyřízneme. Potom vložíme zelí do vařící osolené vody a postupně…
více o Zelné závitky s mletým masem
Začneme přípravou majonézy a to tak, že ručním šlehačem vyšleháme na nejvyšší stupeň 2 žloutky se 150 ml oleje (musejí…
více o Opravdu domácí tatarská omáčka
Z mouky, cukrů, tuku,žloutku a citronové kůry vypracujeme hladké těsto, které necháme nejlépe do druhého dne v chladu…
více o „Paličkové" linecké cukroví