Zaděláme těsto smícháním tvarohu, mouky, tuku. Rozválíme na plát cca 3–5 mm silný. Vykrojíme čtverečky cca 6×6 cm.
Dáme lžičku marmelády, přeložíme do trojúhelníku, dobře utěsníme.
Pečeme na suchém plechu dorůžova.
Ještě horké obalíme ve směsi moučkového a vanilkového cukru.
Když dáme místo tvarohu jakýkoliv tavený sýr, můžeme z těsta vykrajovat tyčinky, či malé tvary, potřít vajíčkem a posypam kmínem, sýrem, solí, sezamem apod.
Krém je nutno udělat den předem: jednu smetanu uvedeme do varu, nalámeme do ní bílou čokoládu, mírně vaříme asi 1 min.,…
více o Pařížské kostky černobílé
Z mouky, cukrů, tuku,žloutku a citronové kůry vypracujeme hladké těsto, které necháme nejlépe do druhého dne v chladu…
více o Paličkové cukroví – linecké
Z oleje a polohrubé mouky uděláme zásmažku a necháme ji vychladnout. Přidáme větší část kopru. Přidáme vodu. Rozmícháme…
více o Babiččina koprová omáčka
Vezmeme džem a kečup a smícháme v mixéru dohromady, nasypeme kari a dáme ocet.
Hotovo.
Cítíte moc kečup - přidejte…
více o Nejlehčí sladkokyselá omáčka