Změklý tuk smícháme s moukou a zakysanou smetanou. Vypracujeme těsto, které necháme 1 hodinu odpočinout v potravinové fólii. Poté ještě krátce prohněteme, vyválíme 0,5 cm silnou placku a rozdělíme na 20 čtverečků. Tvaroh smícháme s pudinkovým práškem, cukrem a bílkem. Nesmíme dlouho a rychle šlehat, jinak nám bude náplň příliš téct. Doprostřed každého čtverečku dáme náplň, spojíme rohy. Potřeme žloutkem a pečeme na pečicím papíře při 175 °C 20 minut. Po vychladnutí posypeme moučkovým třtinovým cukrem.
Hermelín vyjmeme z obalu, položíme na plátek chleba, potřeme olejem s kořením (může být ostřejší) a na grlilovacím…
více o Grilovaný hermelín na topince
Droždí rozdrobíme do misky, posypeme 1 lžící cukru, zalijeme trochou mléka a necháme vzejít kvásek. V míse si smícháme…
více o Pudinkovo-švestkové koláče