Změklý tuk smícháme s moukou a zakysanou smetanou. Vypracujeme těsto, které necháme 1 hodinu odpočinout v potravinové fólii. Poté ještě krátce prohněteme, vyválíme 0,5 cm silnou placku a rozdělíme na 20 čtverečků. Tvaroh smícháme s pudinkovým práškem, cukrem a bílkem. Nesmíme dlouho a rychle šlehat, jinak nám bude náplň příliš téct. Doprostřed každého čtverečku dáme náplň, spojíme rohy. Potřeme žloutkem a pečeme na pečicím papíře při 175 °C 20 minut. Po vychladnutí posypeme moučkovým třtinovým cukrem.
Uvařenou rýži necháme vychladnout, promícháme s ovocem nakrájeným na kousky. Přidáme rozinky (nejlepší jsou spařené a…
více o Ovocný salát pro zimní večery
Kuřecí prsa nakrájíme na menší kousky a opražíme na pánvi na trošce oleje. Přilejeme smetanu, můžeme přidat i ananas a…
více o Nejlepší kari omáčka s kuřecím
Očištěný květák rozebereme na růžice, opláchneme, vložíme do hrnce a osolenou vodou a povaříme. Mezitím rozehřejeme na…
více o Květáková polévka s mrkví