Tvaroh smícháme s vanilkovým cukrem a medem. Nakrájíme veku na 1 cm plátky a potřeme připraveným tvarohem. Přiklopíme dva plátky veky k sobě, obalíme ve vajíčku, strouhance a dozlatova osmažíme.
Ještě teplé obalujeme v cukru a necháme vychladnout.
Hovězí maso na několika místech nařízneme a prošpikujeme kousky slaniny, osolíme a opepříme, na pánvi zprudka opečeme…
více o Svíčková na smetaně pro dva
Makrelu zbavíme kostí a rozsekáme ji na drobné kousky. Cibuli nakrájíme najemno, přidáme rybu, máslo dochutíme hořčicí…
více o Pomazánka z uzené makrely
Větší cibuli oloupeme a nakrájíme na drobno. Osmažíme na rozpáleném oleji společně s nadrobno nakrájenou slaninou. Když…
více o Vepřová plec po Znojemsku