Zpracujeme těsto, vyválíme plát, pomocí válečku přeneseme na plech (nemusí se vymazávat, těsto je dost mastné), povlažíme rozšlehaným vejcem a sypeme solí a dále např. kmínem, mákem, sezamem... Může se i postrouhat sýrem.
Pak teprve rádýlkem krájíme různé tvary a upečeme. Je to moc dobré, trochu vyfouklé.
Nasladko: Z tohoto těsta peču štrúdl, nebo jen placku a na to nakladu jablka, skořici, rozinky, mleté ořechy, trochu cukru a přes to dám druhou placku. Lze také vyválet plát, nakrájet na čtverečky, pomazat rybízovou marmeládou, přehnout do trojúhelníku a upéct. Upečené obaluji v moučkovém a vanilkovém cukru.
Pomocí nože, kterým uděláme do masa dostatečně velké otvory, prošpikujeme kýtu podélně rozčtvrceným párkem. V misce…
více o VVV – Velice Vydařené Vepřové
Makrelu rozebereme do misky a přidáme nadrobno nakrájenou cibulku, na kostičky nakrájená vajíčka, majonézu, hořčici a…
více o Rybičková pomazánka z makrely