Zpracujeme těsto, vyválíme plát, pomocí válečku přeneseme na plech (nemusí se vymazávat, těsto je dost mastné), povlažíme rozšlehaným vejcem a sypeme solí a dále např. kmínem, mákem, sezamem... Může se i postrouhat sýrem.
Pak teprve rádýlkem krájíme různé tvary a upečeme. Je to moc dobré, trochu vyfouklé.
Nasladko: Z tohoto těsta peču štrúdl, nebo jen placku a na to nakladu jablka, skořici, rozinky, mleté ořechy, trochu cukru a přes to dám druhou placku. Lze také vyválet plát, nakrájet na čtverečky, pomazat rybízovou marmeládou, přehnout do trojúhelníku a upéct. Upečené obaluji v moučkovém a vanilkovém cukru.
Hermelín rozkrojíme podélně na dvě kolečka a namáčíme do těstíčka z hladké mouky, kečupu a vody. Vody a mouky asi jako…
více o Hermelín v kečupovém těstíčku
Naklepané hovězí řízky osolíme, opepříme, poctivě namažeme hořčicí. Mírně vymačkané zelí dáme na jeden konec, maso…
více o Španělské ptáčky trochu jinak
Mléko dáme vařit - osladíme ho. Až se cukr rozpustí, vsypeme ovesné vločky. Ihned nasypeme pudinkový prášek a mícháme.…
více o Rychlá ovesná kaše k snídani