Zpracujeme těsto, vyválíme plát, pomocí válečku přeneseme na plech (nemusí se vymazávat, těsto je dost mastné), povlažíme rozšlehaným vejcem a sypeme solí a dále např. kmínem, mákem, sezamem... Může se i postrouhat sýrem.
Pak teprve rádýlkem krájíme různé tvary a upečeme. Je to moc dobré, trochu vyfouklé.
Nasladko: Z tohoto těsta peču štrúdl, nebo jen placku a na to nakladu jablka, skořici, rozinky, mleté ořechy, trochu cukru a přes to dám druhou placku. Lze také vyválet plát, nakrájet na čtverečky, pomazat rybízovou marmeládou, přehnout do trojúhelníku a upéct. Upečené obaluji v moučkovém a vanilkovém cukru.
Všechny suroviny zpracujeme v hladké těsto, zabalíme do potravinářské fólie a dáme vychladit do chladničky na cca 1/2…
více o Cukroví z pudinku bez vajec
Mouku smícháme s pepřem a majoránkou, játra překrájíme na půlky. Jednotlivé kousky obalíme v mouce s kořením, zavineme…
více o Zapečená (nejen) krůtí játra