Do mísy si dáme mouku, máslo, 40 g cukru, 1 žloutek a špetku soli. Vypracujeme těsto, které odložíme na 1 hodinu do chladničky. Kdyby se těsto drobilo, přidáme 1–2 lžíce mléka. Připravíme náplň. Citrony omyjeme v horké vodě, vydrhneme kartáčkem, kůru z nich nastrouháme a šťávu vymačkáme. Můžeme přidat i trochu dužiny. Přidáme jemný tvaroh, smetanu, zbylé 2 žloutky, cukr a vanilkový cukr. Smícháme a nakonec vmícháme škrobovou moučku. Lehce zapracujeme tuhý sníh vyšlehaný z bílků a špetky soli. Těsto rozválíme nebo vmačkáme do formy (26 cm) tak, abychom měli zvednuté okraje cca 2–3 cm. Dáme tvarohou náplň a pečeme na 175 stupňů cca 50–60 minut. Upečený koláč necháme úplně vychladnout. Nakonec posypeme moučkovým cukrem.
Těstoviny si uvaříme klasickým, běžným způsobem, tzn. vhodíme do vroucí a osolené vody, zamícháme ode dna a vaříme tzv.…
více o Skvělý těstovinový salát
Maso, droby i nožku uvaříme, obereme, pokrájíme na kousky, svalovinu z nožek umeleme a vše promícháme. Přilijeme vývar…
více o Kašparova pikantní tlačenka
Připravené těsto si rozdělíme na dva plechy na pečící papír potřený olejem. Snažíme se, aby bylo na obou stejně a šup…
více o Osvěžující Kinder mléčný řez
Uvaříme těstoviny, voda může být osolená, já jí ale nesolím. Vymažeme pekáč lžičkou olivového oleje, ale nemusí být,…
více o Zapečené těstoviny s tuňákem
Čokoládu Margot nastrouháme na jemném struhladle. Vejce rozklepneme, oddělíme žloutky od bílků a z bílků ušleháme tuhý…
více o Moučník z čokolády Margot