Do mísy si dáme mouku, máslo, 40 g cukru, 1 žloutek a špetku soli. Vypracujeme těsto, které odložíme na 1 hodinu do chladničky. Kdyby se těsto drobilo, přidáme 1–2 lžíce mléka. Připravíme náplň. Citrony omyjeme v horké vodě, vydrhneme kartáčkem, kůru z nich nastrouháme a šťávu vymačkáme. Můžeme přidat i trochu dužiny. Přidáme jemný tvaroh, smetanu, zbylé 2 žloutky, cukr a vanilkový cukr. Smícháme a nakonec vmícháme škrobovou moučku. Lehce zapracujeme tuhý sníh vyšlehaný z bílků a špetky soli. Těsto rozválíme nebo vmačkáme do formy (26 cm) tak, abychom měli zvednuté okraje cca 2–3 cm. Dáme tvarohou náplň a pečeme na 175 stupňů cca 50–60 minut. Upečený koláč necháme úplně vychladnout. Nakonec posypeme moučkovým cukrem.
Brambory oloupeme a nakrájíme na plátky cca 1 cm široké. Pekáček vymažeme tukem (sádlo či olej). Na pekáček vyskládáme…
více o Zapečené brambory se šlehačkou
Očištěný květák rozebereme na růžice, opláchneme, vložíme do hrnce a osolenou vodou a povaříme. Mezitím rozehřejeme na…
více o Květáková polévka s mrkví
Anglickou slaninu nakrájenou na silnější plátky (nejlépe z Billa) nakrájíme na pruhy dle chuti. 1/4 orestujeme opepřené…
více o Špagety Carbonara – snadno
Uvaříme pudink z necelého půllitru vody, osladíme a do horkého pudinku vmícháme 50 g Hery (můžeme přidat trošku rumu).…
více o Jablečný koláč s pudinkem
Žampiony očistíme, nakrájíme na plátky a opečeme na másle, osolíme, opepříme. Zalijeme převařenou vodou, přidáme půl…
více o Žampionová krémová polévka