Do mísy si dáme mouku, máslo, 40 g cukru, 1 žloutek a špetku soli. Vypracujeme těsto, které odložíme na 1 hodinu do chladničky. Kdyby se těsto drobilo, přidáme 1–2 lžíce mléka. Připravíme náplň. Citrony omyjeme v horké vodě, vydrhneme kartáčkem, kůru z nich nastrouháme a šťávu vymačkáme. Můžeme přidat i trochu dužiny. Přidáme jemný tvaroh, smetanu, zbylé 2 žloutky, cukr a vanilkový cukr. Smícháme a nakonec vmícháme škrobovou moučku. Lehce zapracujeme tuhý sníh vyšlehaný z bílků a špetky soli. Těsto rozválíme nebo vmačkáme do formy (26 cm) tak, abychom měli zvednuté okraje cca 2–3 cm. Dáme tvarohou náplň a pečeme na 175 stupňů cca 50–60 minut. Upečený koláč necháme úplně vychladnout. Nakonec posypeme moučkovým cukrem.
Brambory oloupeme a nastrouháme. Přidáme pokrájené vymačkané zelí, osolíme, posypeme moukou a vypracujeme těsto. Ihned…
více o Bramborové lokše s povidlím
Do vlažné vody vlijeme olej, rozdrobíme droždí a směs necháme během asi 5 minut vzejít kvásek. Tento kvásek vlijeme do…
více o Bylinkový chléb v troubě
Vše smícháme šlehačem, vylejeme na vymazaný a vysypaný plech a pečeme asi hodinu. Po vychladnutí polejeme čoko polevou,…
více o Perník s mandlemi a kokosem
Z bílků a cukru ušlehat tuhý sníh. Máslo a čokoládu rozpustit nad parou a nechat vychladnout. Vzniklou hmotu vmíchat do…
více o Sněhový koláč s čokoládou
Cukr rozpustíme v kastrolku, postupně přidáváme kondenzované mléko a celé máslo. Potom přidáme nasekané ořechy. Musíme…
více o Karamelové tyčinky v oplatce