Mouku prosijeme a na válu dobře zpracujeme s tvarohem, žloutkem, jogurtem (zakysanou smetanou), solí a tukem (může být i polovina másla a polovina tuku).
Když je těsto dobře vypracované a nelepí se, trochu poprášíme vál hladkou moukou, aby se nám snáze udělal bochník. Vložíme do mikrotenového sáčku a dáme alespoň na 1–2 hodiny do chladničky.
Ztuhlé těsto rozválíme asi na 1 cm, nakrájíme z něj malé buchtičky. Potřeme je rozšlehaným vejcem a posypeme kmínem. Ve vyhřáté troubě upečeme dozlatova.
Maso, droby i nožku uvaříme, obereme, pokrájíme na kousky, svalovinu z nožek umeleme a vše promícháme. Přilijeme vývar…
více o Kašparova pikantní tlačenka
Všechny suroviny zamícháme, já se s tím nijak nepárám, tvaroh nechá hrudky, ale to jsem vůbec neřešila. A pak smažíme…
více o Vynikající tvarohové lívance
Vejce rozdělíme, bílky dáme do jedné mísy, žloutky do druhé. Ke žloutkům přisypte mouku, prášek do pečiva, přilijte…
více o Lívance podle Jamie Olivera
1. Kuřecí maso nasekáme na drobné kousky a prudce opečeme na másle.
2. Dáme do pekáče a podlijeme bílým vínem, přidáme…
více o Kuře na víně M. Woodhamsové
1. Z kysaného zelí vymačkáme šťávu a nadrobno ho nakrájíme.
2. Přidáme heru, mouku, pepř a kmín a pečlivě prohněteme.
…
více o Jihočeské zelňáky Jirsových