Mouku prosijeme a na válu dobře zpracujeme s tvarohem, žloutkem, jogurtem (zakysanou smetanou), solí a tukem (může být i polovina másla a polovina tuku).
Když je těsto dobře vypracované a nelepí se, trochu poprášíme vál hladkou moukou, aby se nám snáze udělal bochník. Vložíme do mikrotenového sáčku a dáme alespoň na 1–2 hodiny do chladničky.
Ztuhlé těsto rozválíme asi na 1 cm, nakrájíme z něj malé buchtičky. Potřeme je rozšlehaným vejcem a posypeme kmínem. Ve vyhřáté troubě upečeme dozlatova.
Do mističky dáme asi 16 dkg hrubé mouky, uprostřed uděláme důlek, do kterého vyklepneme vejce, přidáme polévkovou lžíci…
více o Domácí nudle do polévky
Sojové kostky zalijeme soj.omáčkama a worchestrem,přilijeme vodu a uvaříme do měkka.Nakrájenou větší cibuli osmahneme…
více o Sojové maso se sojovou omáčkou
Tvaroh smícháme s měkkým sýrem, nakrájenou sterilovanou červenou paprikou, červenou sladkou paprikou, cibulkou na jemno…
více o Budapešťská výborná pomazánka
Koleno vaříme hodinu ve slané vodě s bobkovým listem a novým kořením. Po vyjmutí uděláme do kůže pár podélných zářezů…
více o Pečené koleno v pivní marinádě