Mouku prosijeme a na válu dobře zpracujeme s tvarohem, žloutkem, jogurtem (zakysanou smetanou), solí a tukem (může být i polovina másla a polovina tuku).
Když je těsto dobře vypracované a nelepí se, trochu poprášíme vál hladkou moukou, aby se nám snáze udělal bochník. Vložíme do mikrotenového sáčku a dáme alespoň na 1–2 hodiny do chladničky.
Ztuhlé těsto rozválíme asi na 1 cm, nakrájíme z něj malé buchtičky. Potřeme je rozšlehaným vejcem a posypeme kmínem. Ve vyhřáté troubě upečeme dozlatova.
Naklepeme kuřecí maso - lépe je ho naříznout tak, aby zabíralo co největší plochu a nebylo vysoké (z praktických důvodů…
více o Kuřecí prsíčka s překvapením
Bílky ušleháme zvlášť, dáme nad páru a vmícháme cukr, ořechy, strouhanku a kakao. Mícháme, až je směs horká, odstavíme,…
více o Pařížské rohlíčky od Dáši
Bílky se špetkou soli šleháme, až se vytvoří sníh přidáme cukr a vyšleháme to tuhého sněhu. Po jednom zašleháme žloutky…
více o Pikantní ořechová roláda
Já jsem tento dort pekla a použila jsem jen polovinu všech přísad. Ale když jsem dopekla, těsto bylo velmi nízké. A to…
více o Výborný domácí krtkův dort