Mouku prosijeme a na válu dobře zpracujeme s tvarohem, žloutkem, jogurtem (zakysanou smetanou), solí a tukem (může být i polovina másla a polovina tuku).
Když je těsto dobře vypracované a nelepí se, trochu poprášíme vál hladkou moukou, aby se nám snáze udělal bochník. Vložíme do mikrotenového sáčku a dáme alespoň na 1–2 hodiny do chladničky.
Ztuhlé těsto rozválíme asi na 1 cm, nakrájíme z něj malé buchtičky. Potřeme je rozšlehaným vejcem a posypeme kmínem. Ve vyhřáté troubě upečeme dozlatova.
Česnek prolisujeme do misky, přidáme hořčici, na jemno nastrouhaný eidam a majonézu. Vše dobře promícháme. Dochutíme…
více o Česneková pomazánka se sýrem
Z mouky, tří vajec a několika lžic vody připravíme tuhé nudlové těsto. Uhněteme je, necháme chvíli odležet, potom těsto…
více o Zapečené flíčky se šunkou