1 vejce, 100 g cukru, mouku, kypřicí prášek a máslo vypracujeme v hladké těsto, které se nelepí. Zabalíme ho do fólie a necháme v lednici odpočinout.
Mezitím si připravíme tvarohovou náplň. Zbylé vejce a cukr vyšleháme do pěny, přidáme vanilkový pudink (prášek), mléko, tvaroh a olej. Vymícháme do hladkého krému. Kompotované trešně necháme dobře okapat a zamícháme je také do tvarohového krému.
Troubu předehřejeme na 180 stupňů, dortovou formu vymažeme máslem a dáme do ní to těsto z lednice. Těsto namačkáme do formy a vytlačíme těsto i do půlky stěny dortové formy. Potom do vzniklého korpusu nalijeme tvarohový krém. Dort dáme do trouby a pečeme 60 minut.
Po 60 minutách vypneme troubu a pootevřeme dveře od trouby a necháme uvnitř dort vychladnout, tím zabráníme jeho propadnutí.
Necháme zavařit víno s cukrem, přidáme třešně a povaříme za častého promíchání zhruba 15-20 min (zhoustne). Přilejeme…
více o Třešňový pohár pro dospělé
Očistíme a omyjeme brambory i zeleninu a uvaříme je každé zvlášť doměkka. Vychladlé brambory oloupeme, nakrájíme na…
více o Bramborový salát s majonézou
Sýr rozkrájíme na menší kousky, přidáme pomazánkové máslo a lžíci mléka. Potom podle chuti přisolíme a utřeme hladkou…
více o Chuťovky s jemnou pomazánkou
Pokud nemáte čerstvé bylinky, použijte sušený tymián, rozmarýn, estragon - 1 lžičku celkem.
1. Cizrnu přes noc namočte…
více o Francouzský salát z cizrny