Tvarohovo-třešňový dort (Käsekuchen)

3.14

hodnoceno: 21
Příprava: 90 minut
Porce: 12
Kalorie: neuvedeno

Suroviny

    • 125
      ml slunečnicový olej
    • 50
      g máslo
    • 185
      g hladká mouka
    • 3
      ks vejce
    • 125
      ml mléko
    • 225
      g moučkový cukr
    • 1
      balíček vanilkový pudink
    • 1,5
      lžička prášek do pečiva
    • 500
      g nízkotučný tvaroh
    • 1
      sklenice kompotované třešně

Postup přípravy receptu

  • 1 vejce, 100 g cukru, mouku, kypřicí prášek a máslo vypracujeme v hladké těsto, které se nelepí. Zabalíme ho do fólie a necháme v lednici odpočinout.
  • Mezitím si připravíme tvarohovou náplň. Zbylé vejce a cukr vyšleháme do pěny, přidáme vanilkový pudink (prášek), mléko, tvaroh a olej. Vymícháme do hladkého krému. Kompotované trešně necháme dobře okapat a zamícháme je také do tvarohového krému.
  • Troubu předehřejeme na 180 stupňů, dortovou formu vymažeme máslem a dáme do ní to těsto z lednice. Těsto namačkáme do formy a vytlačíme těsto i do půlky stěny dortové formy. Potom do vzniklého korpusu nalijeme tvarohový krém. Dort dáme do trouby a pečeme 60 minut.
  • Po 60 minutách vypneme troubu a pootevřeme dveře od trouby a necháme uvnitř dort vychladnout, tím zabráníme jeho propadnutí.
  • Dort podáváme pocukrovaný.
Zařazení: Dorty Dezerty

Podobné recepty

Doporučujeme

Další doporučené recepty: